Ortoplasztika – egyedi, személyre szabott megoldások

„Azoknak az elveknek és gyakorlatoknak az összessége, amely mind az ortopédia, mind a plasztikai sebészet sajátosságait magában foglalja…”      –     Lewin, L.S.

 

A fenti idézet próbálja összefoglalni az ortoplasztika lényegét.

A boltokban kapható rengeteg „szabványos” megoldás. De az emberek lábai korántsem szabványosak. Ahány láb, annyi forma, méret és probléma. Nincs két egyforma eset. Az ortoplasztika megoldásai viszont teljesen egyediek. Ezért hívják egyéni tehermentesítésnek is. A pedikűrösök között akadnak olyan specialisták, akik személyre szabott, egyedi eszközök készítését  is vállalják. Ezek az eszközök az orthézisek.

Az orthézisek olyan külsőleg használatos egyénre szabott eszközök, amelyek használatával szabályozzák a meglévő, vagy éppen kialakulóban lévő elváltozásokat.

A szilikonból készült elemek feladata, hogy csökkentsék a nyomást, megelőzzék vagy korrigálják a problémás területek kialakulását és hosszantartó, kényelmes megoldást nyújtsanak. Pár kép a honlap képgalériájában található ezekről az egyénre szabottan készülő eszközökről.

Milyen esetekben tudnak segíteni ezek az eszközök?

  • Tyúkszemek kialakulásának megelőzése
  • Megelőzik a kalapácsujjak kialakulását, illetve segíti visszaállítani normális egyenességbe
  • Bütyökvédő
  • Metatarsal védő (talp)
  • Pótló vagy kiegészítő orthézisek célja, hogy helyettesítsék a hiányzó részt, hogy a láb a normál működését betöltse

Ha úgy érzi, hogy önnek a fentiek segíthetnének a problémája megoldásában, kérem vegye fel velem a kapcsolatot és egy időpont egyeztetés után megbeszéljük, hogy milyen lehetőségeket tudok javasolni.

Kattintson a kapcsolat menüpontra az elérhetőségeimhez!

Share Button

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük