Fájdalmas, benőtt körmök kezelése

A benőtt köröm sok esetben kívülről nem is látszik a külvilág számára, de aki szenved tőle, annak nagyon sok fájdalmat tud okozni. Még sokan nem ismerik azt a megoldást, amivel tartósan lehet enyhíteni ezeket a fájdalmakat és csökkenteni a gyulladást, ami nem ritkán akár gyermekeket is érint. De nem biztos, hogy a sebészet kell legyen a végső megoldás, amikor már nem bírjuk tovább elviselni a cipőt sem a lábunkon.

Létezik egy spange nevű eljárás, mely megoldást jelenthet a problémás benőtt körmökre. Az elnevezés mögött tulajdonképpen a körömszabályozás áll. Hasonlóan a fogszabályzóhoz, a körmöknél is lehet alkalmazni különböző megoldásokat, hogy a köröm növekedési irányát befolyásolni tudjuk. Így egy egyszerű kezelési módszerrel a megfelelő irányba terelve a körmöt, a fájdalom enyhül és a gyulladás is elmúlik, akár 10 napon belül. A kezelés alatt a mindennapi életvitel is folytatható anélkül, hogy akár betegállományba kelljen menni.

A spange kezelést minden esetben egyedi konzultáció során kell eldönteni, mert körömbenövéstől, köröm vastagságától, ívétől függően kell eldönteni, hogy melyik megoldást kell alkalmazni. Ezekről a lehetséges megoldásokról található pár fénykép a galériában.

Spange fényképek

Share Button